Dinsdagavond regende het cheques in het Afas-stadion voor verenigingen en stichtingen in regio Alkmaar. Deelnemers van de Rabobank Clubkas-actie waren uitgenodigd om de feestelijke finaleavond in het stadion bij te wonen.

De Raboclubkas-actie had dit jaar een bedrag van 225.000 euro te verdelen. Klanten van de Rabobank konden stemmen op één van de 567 deelnemende clubs. Om zoveel mogelijk stemmen te winnen konden de verenigingen campagne voeren en promotie maken.

Het hoogste bedrag, 2.692 euro, werd uitgereikt aan 't Praethuys in Alkmaar. De renovatie van de kleedkamers van voetbalvereniging LSVV in Noord-Scharwoude kan ook van start; deze club kreeg een cheque van bijna 2.500 euro. Met maar liefst 476 stemmen stond Zwembad De Bever in Sint Pancras op de derde plaats en kreeg een cheque van bijna 2.195 euro in handen. Het geld wordt besteed aan nieuwe speeltoestellen.

Ook werden kleinere bedragen uitgedeeld. Zo ontving het Hertenkamp in Heerhugowaard een cheque van 728,38 euro en Toneelvereniging TOP in Oudorp kreeg 248,94 euro uitgereikt. (Foto: Facebook Rabobank Alkmaar e.o.)
Bekeken: 2533x