Alkmaar Centraal


De jaarlijkse PCC-Actiedag leek dit jaar wel een extra versnelling te hebben. De dag bracht meer dan 26.000 euro op, en dat is een indrukwekkend resultaat. Waarschijnlijk heeft de persoonlijke betrokkenheid van de leerlingen bij de gekozen doelen een rol gespeeld.

Het grootste deel van het ingezamelde geld word namelijk besteed aan kankeronderzoek, een keuze die is ingegeven door het plotselinge overlijden van een echtgenote van een docent die zelf drie kinderen op het Petrus Canisius College heeft. De verdrietige gebeurtenis maakte diepe indruk op leerlingen en collega’s van de verschillende vestigingen.

"We hebben die verdrietige ervaring kunnen omzetten in iets constructiefs, en dat hebben jullie geweldig gedaan", zegt voorzitter van het College van Bestuur Frans van Pinxteren tegen de bij de uitreiking van de cheques aanwezige kinderen. Ook een vertegenwoordiger van KiKa stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken: "Jullie hebben meer dan 11.000 euro voor KiKa opgehaald, dat is erg indrukwekkend".

De inspanningen leverden ruim 26.264 euro op. Naast ruim €4.000 voor de Plastic Soup Foundation, krijgt ook de stichting Stop Hersentumoren via Alpe D’Huzes ruim €10.000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl