De krapte op de woningmarkt vraagt om creatieve oplossingen.  Gemeente Alkmaar wil daarom dat de bouw van 411 woningen op het Jaagpad Oost zo snel mogelijk van start gaat. Door het splitsen van procedures kan het tempo worden opgevoerd.

Wethouder Paul Verbruggen is blij dat er overeenstemming is bereikt met ontwikkelaar Alkmaar Hoog: “Door het tekort aan woningen is het geven van ruimte aan woningbouw voor ons college een topprioriteit. Voor het versnellen van de woningbouw moeten we creatieve oplossingen bedenken en voortvarend aan de slag. Als we daarvoor procedures moeten splitsen dan kiezen we daar ook voor."

De procedures voor de woningbouw en de buitenruimte worden gesplitst. Naar verwachting kan het college op korte termijn al een klap geven op het bouwplan voor de hoofdgebouwen. "Alkmaar Hoog heeft een goed plan met 411 woningen voorgelegd en we gaan die woningen realiseren!”

De procedure voor het herinrichten van de groene buitenruimte en het verplaatsen van de monumentale schoorsteen zal iets meer tijd in beslag nemen. Hiervoor krijgt de gemeenteraad nog een wijziging in het bestemmingsplan voorgelegd.
Pin It
Bekeken: 3325x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/