Noordwest Ziekenhuisgroep heeft succesvol leningen afgesloten bij BNG Bank en de Europese Investeringsbank (EIB). De gemeente staat voor een deel van het geldbedrag garant. In totaal is er bij de banken 230 miljoen euro geleend, wat geïnvesteerd zal worden in de locaties in Alkmaar en Den Helder.

Bij EIB wordt een totaalbedrag van 120 miljoen euro geleend, bij BNG Bank de andere 110 miljoen euro. De gemeente Alkmaar staat garant voor 40 miljoen euro. Hiervan wordt de ene helft gestoken in de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij het nieuwe ziekenhuis in Alkmaar, die plek biedt aan zo'n 450 auto's. De andere helft wordt geïnvesteerd in de bouw van fase 1, waaronder de operatiekamers, spoedeisende hulp, intensive care en diverse verpleegafdelingen vallen. Daarnaast wordt met het geld de locatie in Den Helder verbouwd, voormalig bejaardentehuis Huize Westerlicht gerenoveerd en het elektronisch patiëntendossier gerealiseerd.

De voorzitter van de raad van bestuur, Joop Hendriks, is zeer verheugd over de toekomst die de leningen bieden voor het ziekenhuis: "Wij zijn enorm blij dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten. Het is een mooie samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties die samen het belang van goede ziekenhuiszorg in de Kop van Noord-Holland inzien. Dankzij deze lening is ons investeringsprogramma voor de komende jaren geborgd en kunnen we de zorg in deze regio niet alleen waarborgen maar ook verder ontwikkelen. Een mooie mijlpaal voor Noordwest!"
Pin It
Bekeken: 3026x
https://ee.itk.ac.id/data/