Alkmaar Centraal


De gemeente Alkmaar maakt zich zorgen over de veiligheid van de Leeghwaterbrug omdat berekeningen bij een deel van de betonconstructie ontbreken. De arbeidsinspectie gaat zich bovendien buigen over veiligheids--issues op de werkvloer.

De restauratie van de brug is al anderhalf jaar bezig, al zes maanden langer dan in eerste instantie was gepland. De brug zou, zo beloofde de provincie, op 25 augustus weer in gebruik genomen worden. Nu deze zaken aan het licht zijn gekomen, is het nog maar de vraag of die datum gehaald gaat worden. "Van een bouwstop of mogelijke bouwstop is nu geen sprake", zegt een woordvoerder van de provincie. "Het werk gaat gewoon door."

De technische problemen die nu opgelost moeten worden, houden verband met de constructie en het beton van de bascule-kelder. Er is een externe expert ingezet om alles door te rekenen. De gemeente moet vervolgens de tekeningen goedkeuren voordat er verder gewerkt kan worden aan dat onderdeel.

Daarnaast blijkt uit toetsen door de provincie dat de veiligheid op de bouwplaats in het geding is geweest. Zo is er door mensen op grote hoogte gewerkt zonder aangelijnd te zijn en was er een bijna ongeval door een aanvaring van het werkponton. De aannemer is hier, zonder resultaat, op aangesproken. Daarom is de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Opdrachtgever provincie Noord-Holland en de vergunningverlener gemeente Alkmaar maken zich zorgen over de beloofde opleverdatum. "Wij houden aannemer Spie wel aan de datum", laat een woordvoerder van de provincie weten. Vorig jaar werd de bouw ook al stilgelegd, toen om dezelfde reden: tekeningen van de aannemer zouden niet kloppen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl