Alkmaar Centraal


"Kijk, ik kan precies zien hoeveel de muur in het weekend al gebruikt is" vertelt Michael Vader van de Kardinaal de Jongschool trots. Want de officiële ingebruikname van de interactieve voetbalmuur mag dan maandagmiddag zijn geweest, de muur staat er al sinds vorige week en mag rekenen op de warme aandacht van veel kinderen.

"Het is niet alleen leuk voor de school, maar ook voor de buurt. Ons schoolplein begint steeds meer een ontmoetingspunt voor de hele wijk te worden", vertelt Vader die ondertussen steeds weer door een andere ouder wordt aangeschoten.  Het is dan ook ronduit druk op het plein en er zijn inderdaad niet alleen kinderen van de Kardinaal de Jongschool, maar ook andere kinderen uit de wijk.

De voetbalmuur werd aangekondigd toen de school de verkiezing tot 'Sportiefste School van Nederland' had gewonnen, maar de cheque van 3.000 euro die daar bij hoorde was natuurlijk niet voldoende voor de muur. "Nee, zeker niet", legt Vader weer uit, "De muur kost veel, veel meer, maar onder andere de gemeente betaalt mee en we hebben ook het Victoriefonds aangesproken."

De muur staat ook buiten schooltijd aan en kan dan door de gebruikers zelf op verschillende 'gamemodes' gezet worden. Maandagmiddag bleek de 'hoe hard schiet jij' modus de populairste. Na ieder schot verschijnt digitaal de snelheid van de bal op de muur, waarna iedereen natuurlijk probeerde het eigen record te verbreken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl