Alkmaar Centraal


De Nationale Molen- en Gemalendag van afgelopen zaterdag heeft goed uitgepakt voor het monumentale dieselgemaal Cort van der Lindenkade 33 in Alkmaar. Nadat er anderhalve week geleden nog een noodkreet uitging, wisten zo'n 140 mensen het gemaal te vinden. Van die 140 hebben zich drie mensen aangemeld als vrijwilliger.

Het goed verstopte gemaal wordt 'in leven gehouden' door drie ervaren mannen die regelmatig tegen financiële uitdagingen aanliepen en zich bij vlagen niet gewaardeerd voelden. Dat is na zaterdag veranderd want onder de bezoekers bevonden zich niet alleen nieuwe vrijwilligers, maar ook Peter Nijhof, oprichter van de Nederlandse Gemalenstichting en Jaap de Zeeuw, oud- dijkgraaf van waterschap Groot-Geestmerambacht.

De Zeeuw is tegenwoordig lid van Rotaryclub Alkmaar-De Waag, en die besloot de vrijwilligers een hart onder de riem te steken met een kluisje gevuld met een aardig bedrag aan 'smeergeld'. Vrijwilligers Wytze Hiemstra, Pieter Hiemstra en Joop Koppen, namen de donatie dankbaar in ontvangst.

Nieuwe aanmeldingen zijn nog steeds zeer welkom bij erfgoedstichting Adapt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl