Op door de gemeente getoonde tekeningen is volgens bezoekers van informatieavonden over 'woningbouw langs het Noordhollands Kanaal' een brug te zien die de Bestevaerstraat en de Marconistraatmet elkaar verbindt. Dat zou kunnen betekenen dat de plannen voor een 'Bestevaerbrug weer afgestoft zijn. De gemeente geeft desgevraagd aan er nog geen plannen zijn, en dat er slechts opties verkend worden. Plannen voor een brug op deze locatie zijn er al jaren en stammen zelfs uit de jaren 60 (zie afbeelding).

In 2011 stuitte de bouw onder andere op protest van bewoners aan de Bestevaerstraat, omdat zij bang waren voor toenemende drukte voor hun huizen en meer luchtvervuiling. Een jaar later leek de brug er dan toch echt te komen, maar de plannen strandden door de hoge kosten die ermee gemoeid waren. Het project zou zo'n 16 miljoen euro gaan kosten, waarvan de helft (nog) niet gedekt was.

Met de bouw van een volledige brug zouden de negatieve effecten van de 'eenichtingsbeperking' van de Wageweg (Bierkade) grotendeels teniet gedaan worden. Met slechts een fietsers/voetgangersbrug zoals te zien op de tekeningen gaat dat niet op. (afbeelding: Regionaal Archief)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl