Alkmaar Centraal


Een 23-jarige man uit Julianadorp is woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks steekincidenten in november en januari. De incidenten vonden plaats in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn.

Donderdag 22 november zijn een 18-jarig meisje en een 52-jarige vrouw uit Limmen in Castricum aangereden door een automobilist en daarna gestoken. Een 18-jarige uit Egmond aan den Hoef raakte op vergelijkbare wijze gewond toen zij op 26 november een rondje aan het hardlopen was in haar woonplaats. Zaterdag 26 januari werd in Barsingerhorn een 15-jarige fietsster met een scherp voorwerp in haar arm geraakt, terwijl ze werd gepasseerd door een auto.

Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de vier steekincidenten verband met elkaar hadden, maar uiteindelijk kon de recherche de 23-jarige verdachte als verdachte aanwijzen. Nuttig daarbij waren de ruim 150 tips die binnenkwamen naar aanleiding van onder andere een getuigenoproep in de programma's Opsporing Verzocht en Bureau NH. Het rechercheteam is de tipgevers en getuigen dankbaar.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal bepalen of de man in bewaring zal worden gesteld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl