Er moet een oplossing komen voor particulieren die tegen hoge kosten van de verplichte asbestverwijdering aankijken, stelt het Alkmaarse college per brief aan de Eerste Kamer. Hiermee komt het college op voor de bewoners van de houten 'asbesthuizen' in Alkmaar-Noord.

Het verplicht verwijderen van asbest is een financiële strop voor deze bewoners. De daken van hun woningen bevatten asbest en volgens het nieuwe wetsvoorstel moet dit voor 2025 verwijderd zijn. Kosten: tussen de 20.000 en 30.000 euro per huis. Het college vraagt in de brief of de minister particulieren met asbesthoudende daken schadeloos kan stellen.

De nieuwe Asbestwet is al goedgekeurd door de Tweede Kamer en wordt nu behandeld in de Eerste Kamer. Eind maart boden de Alkmaarders, samen met lotgenoten uit Deventer, nog een petitie aan in Den Haag waar die dag de Asbestwet besproken werd.
Pin It
Bekeken: 2556x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/