Maandag is Stadswerk072 begonnen met het planten van zestien nieuwe bomen in de Nassaulaan in Alkmaar. Met uiterste precisie worden de nieuwe eiken stuk voor stuk in de grond geplaatst en krijgt de Nassaulaan langzaam weer een markante bomengalerij.

Buurtbewoners hadden inspraak over de keuze voor de zogenoemde 'Scharlaken Eiken'. De naam dankt de boom aan het bladerdek dat in de herfst knalrood kleurt. Een afgevaardigde van de Nassaulaan-klankbordgroep ging met Stadwerk072 mee naar de kweker voor het uitkiezen van de zestien bomen.

De bomen zijn 10 tot 11 meter hoog en hebben een stamomtrek van 60 tot 70 centimeter. De eiken zijn al twintig jaar oud en kunnen een leeftijd bereiken van een paar honderd jaar. Stadswerk072 verwacht twee dagen nodig te hebben om alle bomen op hun plek te zetten.
Pin It
Bekeken: 3075x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/