Het was zaterdag 'roeien met de riemen' voor de heren van het eerste waterpoloteam van DAW, met slechts één wisselspeler. Het team miste vijf leden en ging met twee man versterking uit het tweede team naar Roelofarendsveen voor een wedstrijd tegen directe concurrent Alkemade. Slordig spel en verspilde acties voerden de boventoon bij de Alkmaarders, maar uiteindelijk wisten ze de wedstrijd met 10-10 gelijkspel te beëindigen.

Het eerste kwart startte rustig. DAW bouwde de aanvallen iets te gehaast op waardoor onnodig veel ballen verspild werden. Uiteindelijk scoorden beide partijen en stond Alkemade bij de rust met 2-1 voor. In de tweede periode zat het DAW nog steeds niet mee. Eén speler liep een bloedneus op en moest anderhalve periode wachten tot het bloeden eindelijk gestopt was. Het Alkmaarse team had nog steeds geen controle over de bal, hierdoor kreeg de tegenpartij de ruimte om hun voorsprong uit te breiden naar 5-3.

De inhaalslag kwam in het derde kwart. Door de bal goed rond te spelen, konden kansen benut worden. DAW'er Dennis Oudhoff wist deze wedstrijd in totaal vijf doelpunten te maken en Jeroen Fennema maakte in totaal drie doelpunten op schot. Zo ging DAW ruim over Alkemade heen en stond er 7-9 op het scorebord.

Door gebrek aan wissels sloeg de vermoeidheid toe bij de Alkmaarders. De thuisploeg verdedigde goed maar schoot aanvallend veel naast het doel. Na de 8-10 score van Dennis Oudhoff moest nog twee en een halve minuut gespeeld worden en weer verloor DAW de enige wisselspeler door een klap op de neus. Alkemade scoorde nog een punt en versierde in de laatste 30 seconden nog een strafworp, die succesvol werd genomen. Hiermee kwam de eindscore op 10-10.

DAW H1 liep wel enige schade op in de 3e Bondsklasse B, omdat andere directe concurrenten hun wedstrijden wonnen. Het team zakte van de gedeeld zevende plek naar de negende, met nog twee wedstrijden te gaan.
Bekeken: 2324x