Alkmaar Centraal


Ruim een week nadat Alkmaarsche Boys liet weten te starten met 'walking football', presenteert ook Alcmaria Victrix de mogelijkheid om wandelend voetbal te spelen, maar dan wel met name bedoeld voor 60-plussers. Er wordt gespeeld op een klein veld en de belangrijkste aanpassing op het normale voetbal is, zoals de naam al aangeeft, dat er gewandeld moet worden.

Voorzitter Alex Beek: “Walking football is opgezet vanuit de KNSB in samenwerking met het Nationaal Ouderen Fonds. Bedoeld om 60+ mannen en vrouwen op een geweldige manier in beweging te krijgen; via het voetbal. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn." Het motto van de club is 'voetbal gaat altijd door', ongeacht het weer of de leeftijd.

Walking football wordt gespeeld op een veld van 42 bij 21 meter met minigoals. Er zijn geen keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Je mag niet rennen en slidings zijn verboden, maar met een goede techniek en tactisch inzicht is het toch goed scoren bij deze aangepaste vorm van voetbal.

"Wat ook goed scoort zijn onze faciliteiten, de gezelligheid, de kleedkamerhumor en de derde helft", vertelt Alex Beek. "Bij ons is de kantine altijd open, zowel bij de wedstrijden als bij de trainingen en we beschikken over mooie kunstgrasvelden en een overdekte hal zodat het voetbal altijd door gaat."

Wie interesse heeft kan een kijkje komen nemen bij Alcmaria Victrix. Meer informatie op alcmariavictrix.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl