Alkmaar Centraal


Vrijdag 22 maart was het precies 50 jaar geleden dat de Museummolen in Schermerhorn voor publiek open ging. Begonnen als een soort ‘buurtinitiatief’, ontvangt de Museummolen tegenwoordig zo’n 30.000 bezoekers per jaar uit alle landen van de wereld. Het hele jaar is er veel te zien en te doen in de molen. Vanaf 1 april is de Museummolen weer elke dag geopend en er zijn een aantal vernieuwingen.

De bezoekersfilm is vernieuwd door TS-producties en nu in zes talen beschikbaar. Naast Nederlands, Engels en Duits is het nu ook in het Spaans, Frans en Italiaans. De souvenirwinkel is helemaal vernieuwd en voor de jeugd is er een route door de molen met QR-codes en digitale filmpjes, en voor de kleintjes is er een speciale kinderhoek. Vorig jaar kon het voor het eerst en ook dit jaar kan weer worden aangemeerd bij de steiger van het Sloepen-netwerk.

Het bestuur van de Schermer Molens Stichting is afgelopen jaar versterkt met nieuwe bestuursleden; Agnes de Boer, Sebastiaan Talsma en Ruud van Lier. Gezocht wordt nog naar een voorzitter. In de raad van toezicht neemt Noor Ney de plek in van Rob Berends. Ook in het beheer treedt dit jaar een nieuw gezicht aan, naast Molenaar/Beheerder Fred Oudejans is nu ook Mats Faber uit Schoorl een van de gastheren van de Museummolen.

De Museummolen is van 1 april tot en met 31 augustus dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur en daarna tot en met 31 oktober dagelijks tot 17:00 uur. Groepsuitjes zijn mogelijk tegen een nader overeen te komen tarief. Ook zijn de bezoekersruimtes te huren voor bijeenkomsten, vergaderingen en evenementen. Reserveringen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 072-5021519. Neem ook een kijkje op museummolen.nl. (foto: Joris van Lier)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl