Voor zijn buitengewone bijdrage voor de Nederlandse LHBTQ-gemeenschap ontving de 20-jarige Bowi Jong uit Alkmaar maandag de WINQ Youth Diversity Award.

Als trouwe AZ-supporter maakte Bowi zich zorgen om de homofobe spreekkoren in de voetbalwereld en stuurde in 2018 een brandbrief naar de KNVB. Deze brief kwam terecht bij het tv-programma Voetbal Inside waar Johan Derksen de oproep van Bowi en het coming-outproces in het algemeen bagatelliseerde. Als reactie hierop startte Bowi de hashtag #SorryJohan waaronder honderden mensen hun coming-out verhalen deelden op social media. Bowi: "Wij laten ons niet buitenspel zetten, overwinningen zijn er immers voor iedereen. In de liefde en in de sport."

Lezers van het magazine Winq hebben de winnaars aangedragen. “Met de Winq Diversity Awards eren wij zeven personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse regenboogfamilie,” zegt hoofdredacteur Winq Edwin Reinerie.

De Award voor de beste diversiteitscampagne ging naar HEMA en ook het diversiteitsnetwerk Trainbow van NS viel in de prijzen met de Workplace Diversity Award. (Foto: Winq)
Pin It
Bekeken: 3184x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/