Alkmaar Centraal


De Kardinaal de Jong is genomineerd voor de titel 'Sportiefste Basisschool van Nederland'. Op 10 april zal de Alkmaarse school met vier andere basisscholen om de titel gaan strijden om op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De winnaar ontvangt een waardecheque van 3.000 euro, de andere finalisten krijgen een cheque van 1.250 euro.

De Kardinaal de Jong is net als de andere finalisten een voorbeeldschool wat betreft het beweegbeleid. De concurrentie bestaat uit OBS Houtrust uit Den Haag, de Sylvester-Bernadette uit Helmond en de Columbusschool en Caleidoscoop uit Almere.  Naast goed bewegingsonderwijs, beiden ze de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl.

Voorafgaand aan de finale bezoekt een jurylid de scholen voor een audit-bezoek. Tijdens het evenement geven leerlingen een podiumpresentatie bestaande uit dans, muziek en bewegen. Ook geven ze uitleg over het beweeg- en sportbeleid op hun school. Daarna wijst de jury een winnaar aan.

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding en NOC*NSF, nu ook in samenwerking met Special Heroes, organiseren voor de zevende keer deze verkiezing. Gemeente Den Haag en de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan verlenen graag medewerking aan het prachtige evenement. Deze waardecheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha. (foto: kvlo.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl