Zaterdag speelde DAW Heren 1 thuis tegen de koploper van de 3e Bondsklasse B. De Alkmaarse poloërs konden lang tegenstand bieden tegen De Dolfijn uit Amsterdam, mede dankzij de sterk keepende 16-jarige debutant Benne van ’t Hoff. In het laatste kwart vervloog echter iedere hoop op winst of gelijkspel.  De Amsterdammers speelden grof en daar kon de thuisploeg fysiek niet meer tegenop. Uiteindelijk werd het 6-13.

De eerste periode startte goed voor DAW met de openingstreffer van Maurits de Bruijn. Dat zorgde er wel voor dat De Dolfijn wakker geschud werd en prompt drie keer scoorde. Vlak voor rust konden de Alkmaarders het gat weer verkleinen tot 2-3. Het tweede kwart bestond uit het veel heen en weer zwemmen met vooral aan Alkmaarse zijde weinig resultaat. Overtalsituaties werden door beide teams slecht benut. De Dolfijn kon het begin en eind van de periode eenmaal scoren en liep daardoor uit naar 2-5.

In de derde periode herpakte DAW zich en bood weer goed weerstand te bieden. Joep Liefting was één van de twee doelpuntenmakers aan Alkmaarse zijde. Ook de Amsterdammers scoorden twee keer en zo begon het laatste kwart met een stand van 4-7.

De vierde periode ging het er aan beide zijden ruig aan toe. De Dolfijn wist met het harde fysieke spel de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. De tegenstanders scoorden zes maal, DAW kwam niet verder dan twee doelpunten uit handen van Daan de Jong en Arjan Baron. Zo werd de wedstrijd met 6-13 afgesloten, een stand die de verhoudingen niet goed weergeeft. Al met al speelde de nummer zes in de 3e Bondsklasse B een sterke wedstrijd tegen de koploper.

DAW H1 staat na 15 gespeelde wedstrijden zesde met 19 punten en heeft de twee achterliggende teams vol in de nek. De vijfde plaats lijkt onhaalbaar, met nog zeven wedstrijden te gaan.
Bekeken: 2117x