Alkmaar Centraal


Zaterdag werd in Alkmaar voor de tweede keer het Film- en Media Festival gehouden. Geïnteresseerden konden verspreid over de dag terecht bij het Filmhuis, HAL25 en de Hub, een IT hotspot.

Dat lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar de mogelijkheden die ons tegenwoordig geboden worden op het gebied van film en media hebben we voor het grootste deel te danken aan IT-achtige oplossingen. Waar vroeger kostbare hardware voor nodig was kan tegenwoordig met een huis, tuin en keukenlaptop voorzien van de juiste software.

Het maken van podcasts, vlogs, documentaires en zelfs het maken van een hit ligt tegenwoordig binnen ieders bereik dankzij slimme software. IT en media zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Filmhuis werden uiteraard films vertoond maar kon ook gesnuffeld worden aan het maken van een stopmotion filmpje of het maken van een trilrobot.

Ook HAL25 mocht rekenen op de nodige aandacht tijdens de diverse workshops, het vliegen met drones en bij de virtuele graffitimuur. Op onze Facebookpagina is een fotoreportage van Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp te zien. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl