Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de subsidie aan Poppodium Victorie structureel te verhogen met 424.000 euro per jaar.

Het nieuwe Victorie opende in mei 2017 de deuren. De bezoekersaantallen bleken goed en nemen nog steeds toe. Maar ook een breed scala aan nationale- en internationale artiesten weet het poppodium te vinden. Toch bleek vorig jaar dat het poppodium ondanks de subsidie van 787.405 euro geld tekort komt.

Het college meent dat Victorie regionaal een belangrijke rol vervult en Alkmaar landelijk op de muzikale kaart zet. "Met Victorie heeft Alkmaar een prachtig, modern poppodium in handen. Om hier ook in de toekomst recht aan te doen en zoveel mogelijk Alkmaarders en bezoekers uit de regio hier van te laten genieten, is deze investering nodig om tot een duurzame oplossing te komen", volgens wethouder Christian Braak.

Onderzoeksbureaus Langeveld Consultancy en LAgroup, zijn gevraagd de financiële tekorten te analyseren en advies uit te brengen over verhoging van de inkomsten en kostenbesparing. Langeveld concludeerde dat de kosten veel hoger uitvielen dan geraamd en beide bureaus concludeerden dat de huidige subsidie niet afdoende is om een herkenbaar en aantrekkelijk poppodium voor de stad en regio te realiseren. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl