Alkmaar Centraal


Wethouder Christiaan Braak gaat aan de slag om subsidies binnen te halen voor een geluidscherm langs de Huiswaarderweg, Nollenweg en Schagerweg. Tijdens de vergadering dinsdag van de Commissie Ruimte was de meerderheid van de partijen het met elkaar eens: de bewoners van de wijken Huiswaard 2 en Horn-Zuid moeten nu eindelijk eens verlost worden van de geluidsoverlast langs dit deel van de Alkmaarse ringweg.

Al veertien jaar vragen bewoners de gemeente voor een oplossing. Leefbaar Alkmaar had een jaar geleden dit onderwerp ook al aangekaart. Hagens: “We zijn nu ruim een jaar verder en er is nog steeds niets concreets gebeurd. In het Actieplan Geluid 2018-2023 is geen letter gewijd aan de geluidswal. We adviseren het college om in de voorjaarsnota wel een bedrag te reserveren.”

De subsidies moeten van Europa en de Provincie Noord-Holland komen. Als deze toegekend worden, ontbreekt er nog steeds één miljoen euro op de kostenbegroting.  "Ongeacht subsidies, we moeten bouwen" merkt de fractie van BAS op.

Een geluidscherm voorzien van zonnepanelen genoot bij de meeste partijen de voorkeur. Van Lier (OPA): “Als we toch gaan investeren, laat het dan een duurzame zijn. Ik vind ook dat de Provincie haar verantwoordelijk moet nemen.” Volgens De Graaf (Groen Links) levert één kilometer geluidswal elektriciteit op voor 100 huishoudens. De gevraagde geluidswal beslaat een lengte van bijna twee kilometer.

De VVD pleit voor meer inzicht in de totale problematiek. “Ook in wijken als de Hoef en Bergermeer speelt dit.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl