Afgelopen zaterdag speelde DAW Heren 1 uit in Haarlem tegen DWT. Met slechts twee punten verschil tussen de teams beloofde het een gelijkopgaande wedstrijd te worden. Defensief speelden beide ploegen een goede wedstrijd. DWT kon door weloverwogen aanvallend spel de counters van hun gasten goed afstoppen, maar de Alkmaarse hielden de tegenpartij ook goed weg bij het doel. Uiteindelijk nam DAW drie punten mee terug naar Alkmaar dankzij een 3-4 overwinning.

De eerste periode kwam DAW op voorsprong dankzij een goal van Arjan Baron, zo eindigde de periode in 0-1. Het tweede kwart wisten de Alkmaarders de voorsprong uit te breiden met een door Maurits de Bruijn goed benutte strafworp. De Haarlemmers profiteerden van een 'man meer' situatie zodat de periode in 1-2 eindigde.

In de derde periode bouwden de Alkmaarders hun voorsprong nog verder op dankzij doelpunten van Daan Happe en Jasper Martens. Zo eindigde de derde periode in een groot voordeel voor DAW met 1-4. In het laatste kwart werd de wedstrijd nog spannend doordat DWT bijna helemaal terug in de wedstrijd wist te komen. Met nog ruim twee minuten op de klok viel na de 2-4 de 3-4 en lag de wedstrijd weer open. Uiteindelijk bleek keeper Corné Thoes toch te sterk voor de thuisploeg en werd de 3-4 overwinning veiliggesteld.

DAW H1 heeft dit weekend dankzij de derde overwinning op rij goede zaken gedaan in 3e Bondsklasse B. Het eerste staat nu met negentien punten zesde in de competitie. De nummers zeven en acht hebben vier punten minder en de nummer vijf heeft drie punten meer dan de Alkmaarse ploeg.
Bekeken: 2136x