Het belangrijkste onderwerp op de agenda van de Alkmaarse politiek was dinsdagavond de Victoriebrug. De brug werd in 2015 aangelegd voor in totaal drie miljoen euro, maar werd zes maanden geleden gesloten toen bleek dat er problemen waren met de constructie.

Wethouder van Zon benadrukte naar aanleiding van de berichtgeving in de media dat er met de brug niets mis is maar dat het gaat om de oevers: "De brug is eigenlijk een soort tafel en rust daarom niet op de oevers. Het is nu juist andersom en de oevers hebben druk uitgeoefend op de brug waardoor de problemen met de brug zijn ontstaan."

Grootste vraag tijdens de vergadering was of het gevraagde krediet van € 840.000 wel voldoende is om alle problemen op te lossen. Maar het gaat om een inschatting van de kosten die inderdaad hoger kunnen uitvallen mocht blijken dat de brug schade heeft opgelopen, zo liet Van Zon weten.

Dat het raadsvoorstel voor het krediet het wel zal halen werd snel duidelijk. Niet van harte maar omdat er simpelweg geen alternatief bestaat. De brug is er moet gerepareerd worden omdat anders de al opgehoeste drie miljoen weggegooid geld is geweest. "We staan met onze rug tegen de brug", zei Arie Epskamp van Senioren Partij Alkmaar.

Irritatie was er wel over opgevraagde, maar niet geleverde stukken waardoor de fracties van BAS en OPA, bij gebrek aan transparantie, met WOB-verzoeken dreigden. Lopende het huidige onafhankelijk onderzoek worden de stukken mogelijk onder geheimhouding ter beschikking gesteld om de positie van de gemeente bij eventuele rechtszaken niet te schaden.

De brug zal niet eerder dan in maart 2020 weer gebruikt kunnen worden. Het versnellen van de hersteloperatie, waaronder het slaan van stalen damwanden, is volgens de wethouder niet mogelijk vanwege de complexiteit van de werkzaamheden waarbij onder andere een 50KV stroomkabel verlegd moet gaan worden.
Pin It
Bekeken: 3606x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/