De rapporten van twee gerenommeerde ingenieursbureau liegen er niet om en roepen de vraag op waarom de Victoriebrug gebouwd is zoals is gebeurd. Dat de oevers niet geschikt zijn om de brug te ondersteunen is al langer bekend, maar de in de rapporten geschetste situatie gaan flinke stappen verder dan een 'brug die niet functioneert'.
Volgens het NHD is in het rapport te lezen dat de brug 'uitermate wankel' is en dat 'extreme regen of parkerende auto's' al voor instorting zouden kunnen zorgen. En het gevaar is acuut. De constructie van stalen palen die zijn aangebracht is niet bestand tegen het gewicht van de brug.
De oevers zijn vanaf het begin een onzekere factor geweest waarbij vrijwel alle betrokken partijen de gemeente hebben aangeraden de oevers te verstevigen. Ook de aannemer die de brug heeft gebouwd. Maar die kreeg te horen dat het budget vaststond en er geen extra geld beschikbaar was. Het bedrijf kon aan de slag voor het afgesproken bedrag en anders niet en heeft eieren voor zijn geld gekozen.
Als de gemeente toen wél gekozen had voor het verstevigen van de oevers was de zou het project mogelijk slechts 100.000 euro extra gekost hebben, waarvan de provincie Noord Holland de helft zou betalen. Inmiddels is er door de gemeente al 840.000 euro 'gereserveerd' voor de reparatie en aanpassing van de oevers. Overigens wordt er dan wel een groter gedeelte van beide oevers aangepast met de toekomst in gedachten.
Een aantal deskundigen twijfelt overigens of 840.000 euro voldoende is. Komende dinsdag wordt de aanpassing in de Commissie Ruimte besproken.
Pin It
Bekeken: 4697x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/