“Heeft u een privé-vliegtuig? Spreek je Mark Rutte wel eens? En is er wel democratie als partijen hun beloftes niet nakomen?” VVD-Kamerlid Rudmer Heerema kreeg een spervuur van vragen op zich af toen hij vrijdag op bezoek kwam bij de Trimaran, de klas voor hoogbegaafde kinderen uit Alkmaar en omgeving.

Eerst vertelden de kinderen wat over zichzelf tegen de uit Alkmaar afkomstige Rudmer Heerema. Opvallend was hoeveel scholen sommige kinderen al hadden doorlopen. Nergens kon er adequaat met hun leerbehoeften worden omgegaan. Sommigen kwamen zelfs thuis te zitten. Nu hebben ze het prima naar hun zin, vertelden ze aan het Kamerlid.

Op de Trimaran, verbonden aan de Driemaster, wordt relatief weinig tijd besteed aan rekenen en taal, en veel meer aan wat de kinderen zelf willen leren. “Als dat schoenveters strikken is, ook prima”, vertelde schooldirecteur Anne Bruggeman aan het Kamerlid. “We kunnen in deze klas veel aandacht geven aan andere vaardigheden.”

Rudmer was benieuwd hoe de andere leerlingen van de Driemaster naar de kinderen van de Trimaran kijken. “Worden ze bijvoorbeeld gepest?” Daar is geen sprake van, zei Bruggeman. Ze doen ook veel samen, zoals buiten spelen, schaken, gymmen en projecten. De VVD’er was heel enthousiast na afloop. “Wat een lieve en leuke kinderen. En wat is de Trimaran een absoluut topproject met zorg en liefde voor vastgelopen hoogbegaafde kinderen. Dit was een ontzettend interessant schoolwerkbezoek.”

De kinderen vonden het ook een zeer interessante ochtend, en ze voelden zich wel een beetje vereerd dat het Kamerlid bij hen op school kwam. “Dat hij ons uitkiest om te bezoeken, wow.” De kinderen willen nu onderzoeken wat de voor- en nadelen van kernenergie zijn, waar de VVD groot voorstander van is: “Dat past goed bij het project Energy Challenges.”
Pin It
Bekeken: 3425x
https://ee.itk.ac.id/data/