Trots sprak burgemeester Piet Bruinooge afgelopen maandag de eerste woorden op TEDx Alkmaar. De burgervader is "trots op de stad" en dat die nu bij het wereldwijde TEDx-netwerk hoort. De Grote Kerk, waar het evenement plaatsvond, bruiste van mensen die hun visie op de toekomst richten. De Verenigde Naties heeft zeventien doelen gesteld die gericht zijn op het creëren van een duurzamere samenleving. Het thema van de dag was daar aan gekoppeld: 'Design your Future'. Even trots als op het evenement was de burgemeester op het feit dat 'zijn Alkmaar' zich nu mag voegen bij de Global City-gemeenten, omdat de stad zich nu ook in gaat zetten voor de gestelde doelen en zo meewerkt aan een duurzame maatschappij.

In totaal waren twintig sprekers in de kerk aanwezig die gepassioneerd persoonlijke verhalen en ideeën voor de toekomst vertelden. Tiny House expert Marjolein Jonker vertelde enthousiast over het leven in zo'n klein huisje en hoe het is om alleen producten te gebruiken die écht nodig zijn om te kunnen leven. Ontwerper Jan Gunneweg gaf Alkmaar mee dat mensen elkaar niet op moeten jagen. Daarnaast waren er nog meer sprekers aanwezig die hun boodschap voor de toekomst wilde delen, zoals Ruud Veltenaar, Danielle Geel en Sterre Boxtel.

De organisatie van TEDx Alkmaar is blij met het verloop van het evenement in de Grote Kerk. "Wat een energie, wat een diversiteit, wat een tof publiek", zo is te lezen op de Facebookpagina. Ook laten ze weten trots te zijn op de sprekers, vrijwilligers, sponsoren en alle andere betrokkenen die zich hebben ingezet.

TEDx is een platform waar wereldwijd inspirerende lezingen worden gegeven door bekende en onbekende gastsprekers. Sprekers uit binnen- en buitenland stimuleren en inspireren met persoonlijke verhalen, nieuwe ontwikkelingen en hebben altijd een boodschap voor de maatschappij. De onderwerpen variëren van business tot wetenschap tot wereldwijde thema's. (foto: TEDxAlkmaar / Mike Bink)
Pin It
Bekeken: 3257x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/