Dinsdag rijden de treinen van NS een aangepaste dienstregeling. Vanwege de verwachte sneeuwval wordt het zekere voor het onzekere genomen en rijden er minder treinen op alle trajecten. NS en ProRail hebben dit besluit genomen zodat mensen zo ongehinderd mogelijk kunnen reizen. Als er minder treinen rijden is er namelijk meer ruimte om eventuele problemen op het spoor zo snel mogelijk op te lossen en grote vertragingen te voorkomen. Natuurlijk kan eventuele hinder door het weer niet helemaal uitgesloten worden.

Afgelopen dagen zijn de treinen behandeld in een anti-icing-installatie. De voertuigen zijn aan de onderkant met glycol behandeld wat er voor moet zorgen dat er minder ijs of sneeuw aan de trein blijft zitten. Hierdoor kunnen brokken sneeuw die van treinen vallen en tussen bijvoorbeeld wissels terecht komen voorkomen worden.

Reizigers worden geadviseerd om vlak voor vertrek de reis in de NS app of op ns.nl te checken. Als er toch hinder is wordt dat hierop vermeldt. Doordat er minder treinen rijden is de drukte in de spits waarschijnlijk wel groter.

 
Bekeken: 3944x