Twaalf scholen in de provincie Noord Holland hebben maandag te horen gekregen dat ze de komende drie jaar de eretitel 'excellent' mogen voeren, zo schrijft mediapartner NH Nieuws. Het gaat om drie basisscholen, vijf middelbare scholen en drie scholen voor speciaal onderwijs. Vorig jaar kwamen er zes nieuwe excellente scholen bij. Echter komt geen enkele school uit de regio, sinds 2012 heeft er nooit één de titel gekregen.

De vlag kan uit bij nieuwe excellente scholen, waaronder OBS Wereldwijs in Amsterdam en de middelbare scholen St. Michaël College in Zaandam en Regius College Praktijkonderwijs in Schagen. En als speciaal onderwijs onder andere de Amsterdamse school SO De Heldring.

Een excellente school is een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om een innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

Over heel Nederland bekeken zijn er in totaal 79 scholen die dit jaar het predicaat hebben gekregen. Het gaat om 22 basisscholen, 45 middelbare scholen en twaalf scholen voor speciaal onderwijs. Het totaal aantal uitblinkende scholen komt hiermee op 191.
Pin It
Bekeken: 2541x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/