De transformatie van de Schutterswei van Alkmaarse gevangenis tot hotel kan worden doorgezet. Donderdag ving Animo bot in de Alkmaarse rechtbank. De rechter oordeelde dat de natuurstichting te laat was met formeel bezwaar maken tegen een wijziging in het bestemmingsplan met betrekking tot parkeergelegenheid, meldt het NHD. Daar was in 2017 de kans voor geweest tijdens de officiële bezwaarprocedure. In september dat jaar verleende de gemeente een omgevingsvergunning.

Omwonenden en Animo protesteerden daarna omdat men, ondanks inspraak, niet gerust was op de gekozen oplossing voor de extra parkeerplaatsen. Dit is te lezen op een tijdlijn van adapt.nl. GTP Vastgoed kocht de oude gevangenis om er een hotel van te maken met 100 kamers. Daarbij wil de ontwikkelaar het aantal parkeerplaatsen verhogen van 72 naar 154. De natuurstichtring meent dat de parkeeroplossing aan de voorzijde van het gebouw de natuur aldaar tekort doet.

Animo-voorzitter Piet Boonekamp vertelt het NHD dat de stichting vooral vindt dat de communicatie beter had gemoeten. De argumentatie had beter gemoeten er het aantonen dat er geen goede alternatieven waren voor de verdeling van parkeerplaatsen.  De stichting zelf vindt dat die er wel is: een dubbeldekparkeergarage achter de Schutterswei. Dat zou niet de voorkeur zijn van GTP Vastgoed.

GTP Vastgoed wil nu eindelijk eens aan de bak. De eerste wijziging in het bestemmingsplan voor extra parkeerplaatsen stamt al uit 2013. Al is de handeling van toen op "mysterieuze wijze" gegaan. Ook de gemeentejuristen konden het wie, hoe en waarom niet achterhalen. Teerenstra van GTP stelt dat er 10 miljoen moet worden geïnvesteerd en dat de vertraging veel geld kost.

Animo kan nog in hoger beroep te gaan. De natuurstichting heeft zes weken bedenktijd.
Pin It
Bekeken: 3027x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/