Zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar volledig in het teken van het Film en Media Festival. Na het succes in 2017 keert het festival nog groter en uitgebreider terug. Bezoekers kunnen de gehele dag op drie locaties terecht. Zowel in het Filmhuis, als bij IT-consultancy De Hub en HAL25 is een programma samengesteld voor jong en oud. Van virtual reality tot experimentele film en kunst, er is voor ieder wat wils.

Met de toevoeging van HAL25 aan het festival is er een centrale plek voor zowel startende als professionele makers gecreëerd. Hier worden workshops georganiseerd, bijvoorbeeld stemacteren, film maken en de Blackout Poetry. Ook kunnen bezoekers zich in HAL25 uitleven met een graffiti spuitbus op de 'augmented reality graffitiwall' of rondlopen door een expositie met experimentele videokunst.

Het festival duurt van 11:00 tot 23:00 uur. Kaarten kosten 15 euro, inclusief een kopje koffie of thee, en zijn te bestellen op fmfalkmaar.nl of op de dag zelf in het Filmhuis. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis naar het festival. Op de website is ook het hele programma te vinden.
Pin It
Bekeken: 1930x
https://ee.itk.ac.id/data/