De Victoriebrug in Alkmaar is volgens de gemeente in maart 2020 weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Eerder zou de brug eind dit jaar weer begaanbaar gaan, maar nu blijkt het toch langer te duren voor het ding gerepareerd is. De grondkeringen moeten worden vervangen om de oevers te verstevigen. De brug staat al sinds de zomer open, toen bleek dat de oeverconstructie niet sterk genoeg is.

Voordat de brug gebouwd werd was al bekend dat de oevers niet sterk genoeg waren. Een adviesbureau en experts adviseerden de gemeente toen om voorafgaand aan de bouw van de brug de oevers te versterken. Het toenmalige college heeft dat advies echter direct van tafel geschoven.

Naast het feit dat het langer gaat duren voor de brug weer begaanbaar is, gaat het ook nog eens meer geld kosten. De reparatie gaat naar verwachting 840.000 euro kosten, twee ton meer dan een maand geleden nog geschat werd. De gemeenteraad moet nog akkoord geven voor het bedrag. Dat meldt het NHD.

Het is de bedoeling dat in februari een voorontwerp voor de brug gemaakt is en in maart het definitieve ontwerp. In april en mei volgt de aanbesteding en in juli moet begonnen worden met de reparatie. Als de brug in maart 2020 klaar is, moet de constructie 100 jaar mee kunnen gaan.
Pin It
Bekeken: 6205x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/