Met z'n tweetjes zaten ze tevreden op de 'balustrade' van de Accijnstoren. maar nu zijn ze verdwenen. Afgelopen weekend viel opeens op dat de 'beestjes'  gevlogen lijken. Vanwege de renovatie van de Accijnstoren staat het pand in de steigers en dat heeft mogelijk onverlaten in de kaart gespeeld.

Of zijn ze veiliggesteld? Navraag bij de politie wijst uit dat er (nog) geen aangifte van diefstal of vandalisme bekend is, maar een gemeentelijk woordvoerder kon ook niet vertellen waar de duiven wél zijn.

De duiven maakten van origine deel uit van kunstwerk 'De Duivenwagen' van kunstenares Marte Röling. Op de in 2009 gerenoveerde Friesebrug  werden 23 gouden duiven aangebracht, maar ze bleken stelselmatig het doel van vandalen en dieven te zijn. Als oplossing bedacht de kunstenares Marte Röling dat de gouden duiven over heel Alkmaar moesten uitvliegen. Alle gouden kunstwerkjes kregen in 2013 een nieuwe plek in de stad.

De nieuwe locaties werden zorgvuldig uitgekozen, zodat de vogels niet meer gestolen of gesloopt konden worden. Twee van de uitgevlogen duiven kregen een plek op de accijnstoren. Bovenop de toren, op de witte 'balustrade' sierden de gouden vogels het monumentale torentje op de Bierkade. Sierden, want deze twee zijn inmiddels met de noorderzon vertrokken.
Pin It
Bekeken: 4561x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/