Zaterdag is op de hoek van de Dijk en de Voordam in Alkmaar de gedenktegel van bekende Alkmaarse dakloze Piku onthuld. Eind 2016 is hij op 67-jarige leeftijd overleden. De tegel is bedoeld om even stil te staan bij de dakloze medemens en wordt onthuld op de geboortedag van de bekende Alkmaarder.

Piku was, is en blijft een icoon voor Alkmaar. Maar niet alleen dat: Piku was als lokale bekendheid iemand die de Alkmaarders dichter bij dak- en thuislozen en verslaafden in de stad bracht. Van daaruit is het idee ontstaan om de tegel te laten plaatsen. Veel Alkmaarders omarmden dit initiatief en dankzij veel donaties en sponsoring is de gedenkplek er nu ook echt gekomen.

Alkmaarse stadsdichter Joris Brussel heeft de tekst op de gedenktegel bedacht: 'Piku. Je was bewust bedelaar, zelf benoemend kunstenaar vanuit de woorden: Je moet wel leven! Alkmaar, bedankt, voor alle eurootjes die je hebt gegeven.' Alkmaar Centraal fotograaf Marco Schilpp maakte een fotoreportage die te zien is op onze Facebookpagina. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 9263x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/