Afgelopen zaterdag werd de derby De Reuring - DAW heren 1 in Langedijk gespeeld, een wedstrijd die beide teams altijd graag willen winnen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de Alkmaarders vooral in het laatste kwart moeite had hun eigen spel te spelen in het smalle badje van de De Reuring. Met nog zes seconden op de klok maakte de thuisploeg het winnende doelpunt. De wedstrijd eindigde in 10-9.

De eerste periode startte goed voor DAW, al snel stond de Alkmaarse ploeg een doelpunt voor. De Reuring kwam snel terug met twee doelpunten vlak achter elkaar. Beide teams scoorden nog één keer, zodat de eerste rust met 3-2 werd bereikt. In het tweede kwart maakte DAW pas halverwege de gelijkmaker, maar daarna liepen de gasten weer uit tot twee punten voorsprong. DAW wist de stand echter voor het eind van de periode weer gelijk te trekken (5-5).

Ook de derde periode het Langedijker team weer twee punten voorsprong, maar Kees Wit snoepte daar aan het eind een puntje van af (8-7) en begin vierde kwart stond het weer gelijk. Beide teams scoorden hierna nog een keer zodat er met nog twee minuten op de klok 9-9 op het scorebord stond. DAW was onderhand slordig bezig. Ballen werden te snel naar voren gespeeld en er werd niet gescoord terwijl twee tegenstanders straftijd uit zaten. Vlak voor het eindsignaal veroverde De Reuring de bal van DAW en met slechts 6 seconden op de klok viel de counter voor 10-9.

De voorlaatste wedstrijd voor de winterstop liep uit op een  zware tegenvaller voor de heren van DAW. De punten zouden hen aan een comfortabele marge in midden van de 3e Bondsklasse B hebben geholpen. Het wordt een hele uitdaging om volgende week thuis tegen de koploper AZ&PC De Futen nog een puntje te behalen voor de winterstop.
Bekeken: 2442x