Vrijdagavond 7 december voert het Toonkunstkoor Alkmaar de Messiah van Händel uit in de Grote Kerk. Voor het koor is de Messiah een geliefd werk waarin de zangers en zangeressen zich helemaal kunnen uitleven in de vele prachtige, melodieuze koordelen.

Händel componeerde het werk in 1741 op 56-jarige leeftijd en deed daar maar
24 dagen over. Daarna maakte hij nog verschillende bewerkingen. Pas na zijn dood in 1759 werd het in partituur gedrukt en veroverde het werk de wereld. Het eerste deel kondigt de komst van de Messias aan. Het tweede deel gaat over het lijden en sterven van Christus, met het bekende Halleluja koor als hoogtepunt. In het derde deel komen de overwinning op het lijden en sterven van de mensheid en de belofte van eeuwig leven aan bod.

Aan dit concert werken professionele solisten en een orkest mee. De algehele leiding is in handen van dirigent Marcel Joosen. Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 27,50 en zijn te koop via toonkunst-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 3366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/