Met zeventien jonge floretschermers reisde HollandSchermen op 10 en 11 november af naar Ter Apel, in Groningen, waar het internationale KNAS Schermtoernooi ‘Wapen van Vlagtwedde’ plaatsvond. Zeven van hen gingen met een medaille naar huis. Goud was er voor de de 17-jarige Daan Weber en de 14-jarige Sam Wanyama, beide uit Alkmaar.

Daan won zondag bij de categorie Junioren (-20 jaar). Minstens net zo knap is dat de veel jongere Sam tegenover hem in de finale stond. Met 15-8 verloor hij van de meer ervaren clubgenoot, maar Sam zit Daan op de hielen. In zijn eigen leeftijdscategorie werd Sam de dag ervoor zonder al te veel moeite kampioen.

De huidige successen van HollandSchermen zijn een mooie voortzetting van de mooie resultaten van oudere schermers van de club, zoals Job de Ruiter, Olivier de Jong en Paul Stockman. (foto: HollandSchermen)
Bekeken: 3231x