Afgelopen zaterdag speelde DAW Heren 1 van de Alkmaarse zwemvereniging thuis tegen de nummer twee van de competitie: ZPCH. DAW speelde echter een hele goede wedstrijd en heeft vanaf de start tot vlak voor het einde van de wedstrijd één of meer doelpunten voorsprong behouden. In de vierde periode wisten de DAW'ers deze helaas niet vast te houden en na nog op achterstand te komen eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 12-12 gelijk spel.

Het eerste kwart startte DAW snel met twee doelpunten van Daan Happe. Hierna verliep de rest van de periode als een heus doelpuntenfestijn, beide ploegen wisten om en om het net te vinden en de periode eindigde uiteindelijk 5-4. In de tweede periode waren de DAW'ers de sterkere ploeg, mede dankzij het bewegelijke spel kregen de ze dan ook meerdere door Arjan Baron goed benutte strafworpen mee. In deze periode werd de voorsprong vergroot tot 8-5. In de derde periode herpakte ZPCH zich. Mede dankzij wat twijfelachtige uitsluitingen tegen de Alkmaarders trokken de heren van ZPCH de score gelijk. De DAW'ers waren echter niet van plan de voorsprong uit handen te geven en scoorden nog een paar maal. De periode eindigde uiteindelijk 10-8.

In het laatste kwart werd de wedstrijd nog heel spannend. ZPCH was erin geslaagd door met nog 3,5 minuut op de klok de voorsprong van DAW weg te spelen tot 11-11. Hierna kwamen de DAW mannen met nog 1,5 minuut op de klok voor het eerst in de wedstrijd een punt achter te staan. De heren van DAW gaven niet op en met nog 15 seconden te gaan scoorde Arjan Baron 12-12. Hierna de thuisploeg dankzij goed defensief spel, met nog 5 seconden voor het eindsignaal, een grote counter-kans gecreëerd. Helaas wist de keeper van ZPCH de bal uit het net te houden en de wedstrijd met een 12-12 eindstand te verzegelen.

DAW H1 staat achtste in de 3e Bondsklasse B, met zeven punten uit zeven wedstrijden. Ook de twee concurrenten boven het Alkmaarse team hebben zeven punten, maar een daarvan loopt een wedstrijd achter.
Bekeken: 2640x