Alkmaar Centraal


Wethouder van de gemeente Alkmaar Marcel van Zon heeft zaterdagmiddag het vernieuwde buurthuis in de wijk Oud-Overdie in Alkmaar officieel geopend. De afgelopen tijd zijn delen van het buurthuis vernieuwd en er is een stuk aangebouwd. Nies Speets, voorzitter van het bestuur van Buurthuis Oud Overdie, is erg trots op het vernieuwde gebouw. “Er is hier ontzettend veel te doen en dankzij het nieuwe gedeelte is er nu nog meer ruimte als er bijvoorbeeld een feestje is. Het is voor ons ook leuk dat de wethouder is gekomen om het officieel te openen, zeker omdat de gemeente de verbouwing heeft gefinancierd."

"Vijftien jaar geleden was dit een moeilijke buurt, maar nu is dat anders. Dit buurthuis is goed voor de buurt, het is een plek waar mensen samen kunnen komen", sprak wethouder Van Zon voordat hij het lint doorknipte. "Buurthuizen zijn heel belangrijk voor Alkmaar. Iedereen uit de buurt komt hier samen en kan hier terecht. Ze kunnen binnenlopen voor een biertje, maar ook voor alle activiteiten die er zijn. De Alkmaarse buurthuizen groeien ook, er zou hier bijvoorbeeld ook dagbesteding bij kunnen komen, dat zou ik heel goed vinden", vertelt Van Zon.

De wethouder laat ook weten dat er binnen het College plannen worden besproken over de investeringen. "De voorzitters van Alkmaarse buurthuizen hebben zelf een plan gemaakt wat binnenkort in de Raad besproken wordt. Daarna kunnen we er in gaan investeren, want dat is het waard. Investeren in belangen voor mensen is heel belangrijk", aldus de wethouder. Als aandenken aan zijn bezoek maakte Van Zon een leuke tekening op het whiteboard in de hal van het buurthuis, met de tekst: 'Veel succes met het nieuwe buurthuis. Groet, Marcel van Zon.'

Bij de buurtbewoners valt de vernieuwde ontmoetingsplek goed in de smaak. "Prachtig", "Wat is het ruim geworden", "Ik heb nu al zin om hier koffie te gaan drinken" en "Met dit mooie buurthuis ben ik nog veel trotser op de buurt", zomaar een greep uit de vele reacties. Ook bestuursvoorzitter van D66 Alkmaar Klaas Mulder is enthousiast over de vernieuwingen: "Het is mooi geworden. Het is belangrijk voor deze buurt dat mensen elkaar ontmoeten. Dat kan hier erg goed", zo vertelt hij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl