Alkmaar Centraal


De partij voor de Dieren en de Christenunie in Alkmaar hebben het college om opheldering gevraagd nadat een staatssteundeskundige heeft verklaard dat de gemeente op onrechtmatige wijze het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar steunt. Dat meldt het NHD.

Volgens de krant heeft iemand uit de achterban van de Partij voor de Dieren de Haagse advocaat en deskundige Allard Knoop de afspraken voorgelegd en die heeft gereageerd dat delen van de afspreken niet voldoen aan de eisen van het staatssteunrecht.

De gemeente Alkmaar zou het NWZ onder andere aan goedkope grond helpen waarvan de waarde over een aantal jaren flink zou stijgen omdat er bijvoorbeeld woningen op gebouwd mogen worden. Dat de gemeente de aanleg van de toegangswegen en parkeerterreinen betaalt is ook een vorm van staatssteun omdat de betreffende voorzieningen alleen ten goede komen aan het ziekenhuis, zo is in de krant te lezen.

Een sluimerend gevaar is volgens Knoops bovendien dat er samen met het Waarborgfonds voor de Zorgsector een te ruime te ruime garantstelling wordt afgegeven voor het geld dat het ziekenhuis moet lenen. Het NHD heeft de gemeente en het ziekenhuis om een reactie gevraagd; het college wint eerst extern advies in en het ziekenhuis laat weten de kwestie met vertrouwen tegemoet te zien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl