Alkmaar Centraal


Niamh Slattery van de Alkmaarse trampolinevereniging Triffis beleefde woensdag haar WK-debuut in de Russische stad Sint-Petersburg. Ze sprong twee goede sprongseries, maar miste net op één plekje de halve finale. Donderdag werd het 19-jarige talent samen met met synchroonpartner Romee Pol dertiende. Niamh kan tevreden terugkijken op haar WK-debuut.

Niamh Slattery miste vorig jaar net aan het WK trampoline in Bulgarije en eerder dit jaar ging het EK in Azerbeidzjan aan haar neus voorbij. Nu was het dan zo ver; deelname aan een groot internationaal toernooi. In haar verplichte oefening verzamelde Niamh 46.600 punten, goed voor een 35e plaats. Haar keuze-oefening leverde 51.135 punten op en een 29e plek. Met een totaalscore van 97.735 eindigde Niamh als 25e op de geschoonde lijst met hooguit drie springsters per land.  De top 24 ging naar de halve finale.

Samen met partner Romee behaalde Niamh scores van 39.510 en 41.320 punten bij het synchroonspringen dames, goed voor twee nette dertiende plaatsen en ook overall een dertiende plek. De top acht bleef nog wel ruim buiten bereik. Toch stond het Nederlandse tweetal tweede reserve. Drie hoger geplaatste duo's waren buitengesloten van de eindstrijd, vanwege betere landgenoten. (foto: teamnl.org)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl