Alkmaar Centraal


Afgelopen donderdag vond bij VUE Alkmaar weer Kracht On Tour plaats. Kracht On Tour staat geheel in het teken van vrouwen die zich willen ontwikkelen en is vooral bedoeld voor vrouwen die weer, of ergens anders, aan het werk willen of een eigen bedrijf willen starten.

Annemarie van Gaal trapte het evenement af met voorbeelden van vrouwen die inmiddels succesvol een eigen bedrijf zijn gestart. "Ik doe dit vooral om vrouwen te inspireren en te laten zien dat alles kan. Zelf werd ik jong alleenstaande moeder. Ik ben toen ook weer verder gegaan. Ik wil de vrouwen hier meegeven dat het kan, dat het gewoon mogelijk is, ook als dat in de eerste instantie misschien niet zo lijkt", zo laat Annemarie weten.

Er kwamen iets meer dan 300 vrouwen naar het event. Veel daarvan zoeken een baan. "Ik wil graag werken met mensen die moeite hebben om de arbeidsmarkt binnen te komen, mensen die langer dan drie jaar opzoek zijn naar een baan. Er zijn werkgevers en er zijn mensen die willen werken, maar ze vinden elkaar dan niet doordat het twee verschillende werelden zijn. Mensen weten niet altijd wat er allemaal mogelijk is en ik wil ze daarmee helpen zodat ze wel een baan vinden", vertelt Bianca Rooyers.

Maar niet iedereen zocht iets specifieks, oud-CDA-raadslid Ynskje van den Brakel Visser wilde zich laten inspireren. "Ik ben meegekomen met wethouder Elly Konijn en vond eigenlijk dat dit evenement niet meer voor mijn leeftijd was. Maar Elly heeft me overgehaald om toch mee te gaan", vertelt zij. "Ik zag het eerst niet zo zitten, maar nu ben ik blij dat ik toch meegegaan ben."

Ook voor de standhouders viel er genoeg 'te halen'. "Wij zijn hier omdat we op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Je hoeft er niet hoog voor opgeleid te zijn, maar je moet wél passie en interesse hebben", zegt Yvonne Sas van Buurtdiensten. Iedere editie van Kracht On Tour worden de verschillende cijfers van het vorige jaar getoond met de progressie die inmiddels gemaakt is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl