Tegen Gerard P. is vrijdag tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist. De 44-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van doodslag op Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana werd gevonden, en het wegmaken van haar lichaam in Starnmeer, vorig jaar augustus. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

De officier van justitie in Den Haag beschuldigde Gerard P. ervan dat hij zijn Portugese vriendin in een opwelling, maar wel met opzet, heeft doodgestoken in hun flat. Daarna zou de geboren Alkmaarder haar lijk in een koffer hebben gestopt en de koffer hebben verzwaard met beton, om vervolgens bij de Kogerpolderbrug te dumpen. Tien weken later werd de koffer gevonden. Toen zat P. inmiddels een krappe maand in voorlopige hechtenis.

De verdachte houdt vol dat het niet de bedoeling was om Maria Santos te doden, maar dat hij 'helemaal los ging' toen zij hem na de zoveelste ruzie met een mes wilde aanvallen. Hij gaf toe dat hij haar toen had geschopt, geslagen en haar keel dicht had dichtgedrukt. Uit sectie bleek dat het slachtoffer om het leven kwam door de zeven messteken in de borst, maar de verdachte zegt die pas na haar dood te hebben aangebracht, zodat haar lichaam niet zo gaan drijven. Videobeelden zouden moeten bewijzen dat er geen opzet in het spel was.

Eind maart bleek dat justitie P. van een tweede moord verdenkt. In Den Haag of Amsterdam zou hij een prostituee om het leven hebben gebracht. Op 3 april volgde een nieuwe speurtocht bij de Kogerpolderbrug. Voor zover bekend, heeft dat onderzoek niets opgeleverd, al was tijdens de speurtocht wel iets uit het water gehaald, verpakt en afgevoerd. (foto: Wikimedia / Emmanuel Huybrechts)

 
Pin It
Bekeken: 2192x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/