Met een jong, snel en fit team veegde de Haagse Rugby Club de vloer aan met de Alkmaarse Rugby Club en won overtuigend met de monsterscore 133-0.

Al in de eerste minuut werd het duidelijk wat Alkmaar kon verwachten. Alkmaar won een scrum vlak voor de eigen goal-lijn maar verspeelde de bal. De Haagse scrum-half, Tigran Melikian veroverde de bal en een paar seconden later stond de eerste try van de wedstrijd op het scorebord. Een paar minuten later was het weer raak. Nu was het full-back Tycho Veelenturf die uit een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try wist te scoren.

Na bijna een kwartier spelen haalde Pepijn Geurts het competitiebonuspunt al binnen bij een score van 26-0. Langzaamaan werd de score regelmatig uitgebreid voordat er bij 50-0 even gerust mocht worden op het veld.

In de tweede helft ging het nog sneller. De eerste try van Romeo Goldman zette de toon. Alkmaar bleef proberen het tij te keren, vooral 'Man of the Match' Jimi Duinmeier bleef achter iedere doorgebroken Hagenees aanrennen om hem te stoppen en soms lukte hem dat.

Ook aanvallend hadden de Alkmaarders een aantal goede acties, maar Den Haag was gewoon een klasse beter. Nadat er ook nog een aantal spelers uitvielen met blessures stond Alkmaar nog maar met dertien spelers in het veld en moest het lijdzaam toezien dat Den Haag uitliep naar een megascore van 133-0.
Pin It
Bekeken: 2907x