Alkmaar Centraal


De inmiddels welbekende Klim naar de Hemel op de Grote Kerk in Alkmaar is zaterdagavond feestelijk afgesloten. Op 8 oktober sloten de deuren van de Klim al voor publiek, maar zaterdagavond werd er nog een bedank-feestje georganiseerd voor de 450 vrijwilligers, bouwers en sponsoren. "Het is hartstikke leuk dat dit georganiseerd is, dat heeft de crew goed gedaan", vertelt vrijwilligster Marijke enthousiast.

Gezamenlijk klom het hele gezelschap voor de laatste keer naar de hemel. Op het twintig meter hoge balkon van de Klim werd de crew gefeliciteerd en bedankt voor de vijf mooie maanden van de Klim en het organiseren van het feestje. Natuurlijk werd er ook nog even volop genoten van het uitzicht over de stad. "Dit is toch prachtig? Je ziet heel Alkmaar en misschien nog wel verder. Ik vind het zo ontzettend mooi, je weet amper waar je moet kijken...", zucht Marijke.

Het thema van de avond was 'hemels wit'. Veel genodigden hadden zich hieraan gehouden en kwamen gekleed in witte overhemden en blouses het balkon opgeklommen. Eén enthousiasteling kwam zelfs in haar witte trouwjurk. Na een uurtje van het uitzicht te hebben genoten, daalden ze weer af naar beneden voor een hapje en een drankje in de kerk zelf. Er werd ook live muziek gespeeld.

Van 1 mei tot en met 8 oktober konden bezoekers de kerk beklimmen. Er zijn volgens de vrijwilligers tienduizenden, misschien wel honderdduizenden, mensen naar boven geklommen. "Het was zo een groot succes en het zou prachtig zijn als dit nog eens terugkomt", hoopt Marijke. "Mensen vinden het fantastisch." Maandag wordt begonnen met de afbouw van de Klim. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl