Alkmaar Centraal


Vrijdag 26 oktober geeft het Bonner Kammerchor een vrij toegankelijk concert in de Alkmaarse Kapelkerk. Het a-capella koor uit de Duitse plaats Bonn is op een korte tournee door Nederland en presenteert onder leiding van dirigent Georg Hage een boeiend concert met vooral Nederlandse maar ook Duitse koormuziek.

De potetten van Sweelinck, grootmeester van de Nederlandse vocale polyfonie, staan centraal in het programma. Zij muziek wordt ingelijst door klankrijke romantische en moderne werken van de Nederlandse koormuziek-componisten Röntgen, Badings, Strategier, De Klerk en de in Noord-Holland overleden Martin. Een hoogtepunt is de première van de motet 'In principio erat verbum' van de Maastrichter dirigent Leenders in de versie voor koor.

De Nederlandse muziek wordt aangevuld met stilistisch verwante koorwerken van Lauridsen en McDowall. Tot besluit wordt van Bach het beroemde motet 'Der Geist hilft unser Schwachheit auf' gebracht.

Het concert begint om 18:00 uur en duurt ongeveer een uur. Door geen entree te vragen wil het koor zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden koormuziek te beleven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl