Alkmaar Centraal


De verpleegkundigenopleiding van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar begint steeds meer te lijken op een echte academische opleiding, waar praktijk met theorie wordt gecombineerd. Afgelopen maand is er naast de al bestaande MBO-opleiding, een HBO-opleiding opgestart, en er is een leer- en innovatieafdeling opgezet, zo schrijft het NHD.

Hoofdverpleegkundige van de opleiding Piet Donga laat Alkmaar Centraal weten dat er weinig ziekenhuizen zijn die een eigen academie hebben. Dat heeft te maken met kosten, stageplaatsen voor de studenten, maar vooral of het ziekenhuis zelf echt energie wil stoppen in het zijn van een leercentrum. Dat de academie is genomineerd in de verkiezing van de drie beste leerbedrijven van Nederland geeft aan hoe serieus het Noordwest Ziekenhuis die rol op zich neemt .

Noordwest Ziekenhuis is één van de weinigen die zoveel artsen in opleiding heeft. "Wij bij Noordwest vinden het heel belangrijk om als ziekenhuis een opleiding te bieden aan studenten." Wat de opleiding volgens Donga steeds academischer maakt is dat er steeds meer specialisaties bij komen en de verpleegkundigen in opleiding hierdoor steeds meer kennis opdoen. "We zijn één van de grootsten, we hebben heel veel specialisaties die andere ziekenhuizen helaas niet bieden. Maar de kennis van onze studenten, toekomstige verpleegkundigen, is daardoor wel heel groot."

Volgens Donga zouden meer studenten een opleiding tot verpleegkundige kunnen volgen als meer ziekenhuizen de opleiding zouden bieden. "De verpleegkundigen moeten vanzelfsprekend het normale werk wel kunnen uitvoeren naast dat ze de studenten begeleiden," verklaart hij.

De academie is genomineerd in de verkiezing van de drie beste leerbedrijven van Nederland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl