Alkmaar Centraal


Mary Gauthier is een grote naam in de muziekwereld en het is dan ook heel bijzonder dat de organisatie van Podium onder de Toren haar naar Grootschermer weet te halen voor een optreden op vrijdag 19 oktober. De grote Americana-zangeres wordt in de dorpskerk vergezeld door violiste Michele Gazich en gitarist/zangeres Jaimee Harris.

De in Nashville wonende Mary Gauthier wordt in de VS gezien als een van de groten. Bob Dylan en Tom Waits zijn fan van haar aangrijpende, rauwe liederen over eenzaamheid, angst, drank en drugs. Als kind werd Gauthier te vondeling gelegd. Ze zwierf als tiener over straat. Jarenlang kampte ze met verslavingen, maar ze wist af te kicken. Pas toen ze liedjes ging schrijven op haar 35e, viel alles op zijn plek. Niet zo gek dus dat ze zich verwant voelt met de buitenstaander.

Voor haar nieuwe album 'Rifles & Rosary Beads' werkte ze samen met oorlogsveteranen. Ze schreef over vijf jaar meer dan vijftig songs met de soldaten.

Het optreden begint om 20:15 uur. Meer informatie en kaarten zijn verkrijgbaar via podiumonderdetoren.nl. De volgende voorstelling bij Podium wordt zaterdag 10 november verzorgd door cabaretier Fabian Franciscus en heet 'Vlafeest'.  (foto: Robyn Taylor)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl