Alkmaar Centraal


Halverwege oktober start het Regionaal Archief weer met cursussen voor iedereen die onderzoek wil doen naar zijn of haar familiehistorie of de geschiedenis een bepaalde locatie. Deelnemers leren meer over wat het archief te bieden heeft, welke archiefstukken van belang zijn voor hun onderzoek, of het lezen van oud schrift.

Vanaf dinsdag 16 oktober is er een cursus voor wie al bedreven is in het plegen van onderzoek, maar nog moeite hebben met oude handschriften. Vanaf 23 oktober start eenzelfde cursus voor beginnende onderzoekers. Er worden teksten uit de collectie van het archief gebruikt, zodat deelnemers direct meer leren over de regionale geschiedenis. De teksten gaan bijvoorbeeld over middeleeuws landrecht, een reizende 16e-eeuwse ondernemer of de 18e-eeuwse gifmoordenares Guurtje Jans (zie foto).

Verder wordt op 12 en 19 november een cursus gegeven voor mensen die op zoek willen naar informatie over de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven.

Er is ook een gratis maandelijks terugkerende introductiemiddag, waarop wordt uitgelegd wat het archief precies te bieden heeft en waar relevante bronnen gevonden kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op archiefalkmaar.nl/cursussen. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden wenselijk. Dat kan via de website.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl