De medezeggenschapsraad van de Vroonermeerschool luidt de noodklok. De raad laat de gemeente Alkmaar per brief weten dat er in de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Vroonermeer, het gebouw dat de school deelt met de Lispeltuut, veel te weinig ruimte is voor alle leerlingen. Dit meldt het NHD.

Ouders spreken hun zorgen en twijfels uit of hun kind wel op de juiste school zit vanwege de 'abominabele huisvestingssituatie’, is te lezen in de brief. Volgens Jan Zijp van koepelorganisatie Ronduit kan de Vroonermeerschool met een paar aanpassingen die niet veel kosten meer ruimte creëren. Dat zou de hoge nood voor de komende twee jaar, zo lang duurt het nog voor er een nieuw schoolgebouw in de wijk staat, kunnen verhelpen.

Helma van der Hoorn van koepelorganisatie Saks, waar De Lispeltuut onder valt, erkent het probleem maar vindt verbouwing maar niks. Zij meldt het NHD dat die juist 'een klap geld' zou kosten en ook zinloos is, met het oog op de nieuwe huisvesting die in 2021 gereed moet zijn. Ook meent ze dat de Vroonermeerschool vorig jaar al wist waar het aan begon. De Lispeltuut zat al krap in haar jasje en het MFA staat volgens Van der Hoorn al 'heel lang' te boek als het slechtste onderwijsgebouw.

De Vroonermeerschool is ontstaan na de aanzwellende roep om een openbare school in de nog jonge wijk. Dit nadat Ronduit reeds in 2012 een nieuwe locatie was beloofd. De Alkmaarse politiek ging unaniem overstag om ook een openbare school in het MFA te laten vormen. De twee scholen verdelen de 15m2 grote lokalen naar het aantal leerlingen en al gaat dat niet altijd even soepel, ze komen er in goed overleg uit.

Jan Zijp van Ronduit voorziet nog meer krapte. Hij constateert dat het aantal jonge kinderen in de wijk toeneemt. Maar Zijp realiseert zich dat zijn onderhandelingspositie niet sterk is. Voor hem voelt het vragen om aanpassingen bij huisbaas Saks. Hij legt de bal dan ook bij de gemeente.

Wethouder Elly Konijn wil zich echter niet in de twist mengen. Ze meent dat de situatie er het afgelopen jaar niet slechter op geworden is en wil dat de Vroonermeerschool roeit met de riemen die het heeft, voor zolang nog nodig.
Pin It
Bekeken: 4284x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/