Ondanks de grote artiesten, afgeladen zalen en goede bezoekersaantallen kampt Podium Victorie in Alkmaar na anderhalf jaar al met een financieel tekort. Directeur-bestuurder Judith Warries stapte daarom naar de gemeente en dat leidde tot een onafhankelijk onderzoek. Belangrijkste conclusie is dat de geraamde kosten niet overeenkomen met de daadwerkelijk kosten, die hoger liggen. Volgens het onderzoeksbureau komt daar de komende jaren ook geen verandering in en zijn de tekorten dus structureel.

Toch blijft Warries positief over de toekomst van Victorie. "Ik ga er niet van uit dat de gemeente het podium laat vallen hoor. Het is een belangrijke plek voor Alkmaar. De gemeente kan dit niet zomaar verloren laten gaan." Een woordvoerster van de gemeente bevestigd dit: "Mocht het zover komen dat de gemeente zelf geld moet gaan bijdragen dan kan daar over nagedacht worden, mits er geen andere opties zijn."

De gemeente komt begin 2019 met een voorstel over hoe Victorie vanaf 2020 verder moet. Over die plannen wilde de gemeentelijke woordvoerster niks kwijt. Ook over de samenstelling van de kosten waardoor de begroting overschreden wordt is niets bekend en wilde Warries niets zeggen. "Dat is iets van de gemeente en het adviesbureau dat er mee bezig is. Het is niet aan mij om daar wat over te zeggen."


 

 


Pin It
Bekeken: 3772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/