Behalve Wmo-vervoer, de rolstoelbus en de opbelbus zijn taxibedrijven niet toegestaan in de Alkmaarse binnenstad. Al sinds 2015 belooft de gemeente de personenvervoerders dat ze het centrum nu de beweegbare palen zijn vervangen door nummerbordherkenning. Dat is inmiddels gebeurd in februari vorig jaar, maar die toezegging nog niet.

Eerdere aanvragen voor ontheffing werden door de gemeente afgewezen. Taxibedrijven zouden maar gebruik moeten maken van de de laad- en losperioden, oftewel de 'venstertijden'. Die zijn maandag tot en met zaterdag tussen 07:00 en 11:00 uur en tussen 17:00 en 19:30 uur. OPA-raadslid Ruud van Lier vindt dit geen goede oplossing. Hij verwacht niet dat mensen hun dagplanning aan willen passen aan deze tijden, als dat al mogelijk is.

Van Lier vraagt zich af of de gemeente wel bereid is om een oplossing te zoeken voor de taxibedrijven. OPA stelt het college vragen over de kwestie. Zo vraagt de partij onder andere of het college deze vervelende situatie voor bewoners op korte termijn wil verbeteren en op welke wijze het benadeelde vervoer zal worden gecompenseerd.

Niet alleen voor bewoners, maar ook voor bezoekers van de binnenstad is de belemmering van het taxivervoer vervelend. Zeker als mensen slecht ter been zijn. Daarnaast komt het ongastvrij over, vindt Van Lier.
Pin It
Bekeken: 2904x
https://ee.itk.ac.id/data/